LEGO - Details
Volkswagen T1 Kampeerbus

Categorie:  Creator expert 
LEGO-id:  10220 
Stukjes:  1.334 
Lengte:  29 cm
Breedte:  12 cm
Hoogte:  15 cm
Uitgekomen:  2011 
Aangeschaft:  Donderdag 21 november 2019 
Gebouwd:  1 keer 
Werktijd:  12:30 

Een prachtige uitvoering van de surfersbus bij uitstek, de VW-bus. De details zijn geweldig en er is aandacht aan zelfs de kleinste dingetjes besteed. Denk hierbij aan een lavalamp, t-shirt voor het raam of een afwasborstel in het mini-keukentje.

Dit model roept plezierige herinneringen op aan de vakanties uit mijn jeugd. In de jaren zeventig kochten we een donkergrijs/blauwe VW-bus. Niet een camper, maar een bestelbus met voorgevormde plekken voor de ramen. Mijn vader heeft daar gaten in gezaagd en er ramen in geplaatst. Mijn moeder heeft de bekleding van de bank en de gordijnen gemaakt. Daar reden we heel Europa mee door.

Het bouwen ging lekker vlot. In 12,5 uur was hij helemaal klaar. De tekening was duidelijk, maar soms was de kleur slecht te zien. Ik had grijs, donkergrijs en zwart, maar op de tekening was zwart donkergrijs. Dit vanwege het contrast. Ook bij lichtgeel en lichtgrijs was het verschil wat lastig te zien. Toen ik dat eenmaal wist, was het prima te doen. Ik miste een rond dopje voor de autoradio in het bruin, maar had weer een stuk of 3 over in zilver. Ik heb die dus maar gebruikt. Een heerlijke bouwdoos en een prachtige herstart van een oude hobby.
Foto's (32)