LEGO - Details
Chevrolet Corvette ZR1

Categorie:  Technic 
LEGO-id:  42093 
Stukjes:  579 
Lengte:  29 cm
Breedte:  12 cm
Hoogte:  8 cm
Uitgekomen:  2019 
Aangeschaft:  Vrijdag 20 december 2019 
Gebouwd:  1 keer 
Werktijd:  05:55 

Model 1: Chevrolet Corvette ZR1

Een heel mooi model om te bouwen. Veel uitdaging, ingewikkelde stukken en verrassingen. Toch heb je hem snel gebouwd, omdat er niet veel stukjes in zitten. De bijna zes uur is de opgetelde tijd van het sorteren en het bouwen van de beide modellen.

De acht zuigers bewegen door een nokkenas, die gekoppeld is aan een achterwiel. Dat lijkt erg realistisch. Sturen doe je met het tandwiel aan de achterkant. Ik vind alleen de deuren niet mooi, maar bij de echte Corvette zit er onderin ook een curve. Het klopt dus wel aardig.

Model 2: Hot rod

Ook een mooi model. De motor en besturing zijn onveranderd. Deze wagen laat zich snel bouwen. Het duurde nog geen drie uren.

Ik heb dit model vanaf een PDF gebouwd, omdat niet elke box ook voor het tweede model een boekje heeft. Dit werkt prima, maar soms kun je de lengte van een staafje slecht inschatten. In het boekje staat de lengte namelijk op 1:1 afgebeeld. In de productenlijst vind je het serienummer en als je die op Google zoekt, krijg je alle details. De rest van de onderdelen zijn uniek genoeg en die hoef je niet online te zoeken.
Foto's (26)