LEGO - Details
Rupslader

Categorie:  Technic 
LEGO-id:  42094 
Stukjes:  827 
Lengte:  25 cm
Breedte:  13 cm
Hoogte:  14 cm
Uitgekomen:  2018 
Aangeschaft:  Vrijdag 20 december 2019 
Gebouwd:  1 keer 
Werktijd:  12:16 

Model 1: Rupslader

Dit model vind ik geweldig. Alles werkt perfect. De grijper kan in hoogte versteld worden, de cabine kan draaien, de deuren kunnen open, de rupsbanden draaien en de takel aan de achterkant werkt op twee versnellingen. Het blijkt dat de rode switch middenachter bepaalt wat er gebeurt. Links is traag met veel torsie en rechts is snel, maar iets minder torsie. Als de switch in het midden staat, staat de takel in de vrijloop. Ik had dat niet gelezen en dacht dat ik een fout had gemaakt met de tandwielen. De takel heb ik toen gedemonteerd en helemaal opnieuw gebouwd. En wat heb je hiervan geleerd? Juist, handleidingen lezen!

De bouwtijd is de opgetelde tijd van het sorteren en bouwen van de beide modellen.

Model 2: Rupsdumper

Dit was een leuk model om te bouwen. Er zaten genoeg ingewikkelde stukken in om het interessant te houden. Het viel me mee dat de rupsbanden zelfs op de gladde tafel genoeg grip hadden om te draaien.

Het werken vanaf PDF was even wennen. Je moet op je telefoon of pc steeds bladeren door de PDF en het verschil tussen lichtgrijs, donkergrijs en zwart is lastig te zien. Als je er echter aan gewend bent, is het prima te doen.
Foto's (34)