LEGO - Details
Compacte rupsband kraan

Categorie:  Technic 
LEGO-id:  42097 
Stukjes:  920 
Lengte:  35 cm
Breedte:  22 cm
Hoogte:  50 cm
Uitgekomen:  2019 
Aangeschaft:  Woensdag 17 juni 2020 
Gebouwd:  1 keer 
Werktijd:  10:23 

Model 1: Kraan 1

Waar ik model twee al erg mooi vond, is dit echt een juweeltje. Ik doe eerst het tweede model, zodat ik daarna het eerste model voltooid in de kast kan zetten.

Model twee heeft twee stabilisatoren, een wat dunne arm en die kon ook niet draaien. Bij dit model is de arm afgewerkt met platen en hierdoor heeft het wat meer body. Je kunt de kraan draaien door stelschroeven op de achterkant. Over stelschroeven gesproken.... dit is voor mij het eerste model, waarbij ik een bakje rijkelijk gevuld met allerlei maten tandwielen had. Alles is te verstellen. Erg ingenieus. Je bent alleen wel even bezig met het uitdraaien.

De weergegeven tijd is de tijd van het sorteren en het bouwen van de beide modellen.

Model 2: Kraan 2

Dit is een prima model om te maken. Niet te ingewikkeld, maar uitdagend genoeg om een avond aan te sleutelen. Ik was er 4,5 uur mee bezig. Daarnaast moest ik een half uur sorteren. Al met al kan dat net op een lange avond.

Dit redelijk compacte wagentje wordt best hoog als alles is uitgedraaid. Dit model is 45 cm hoog. Dat draaien duurt ook even. Overal vind je stelschroeven. Vanwege dat is het een mooi model voor de kast, maar ik denk dat hij wat minder geschikt is als speelgoed voor kinderen.
Foto's (33)