Recept
Titel:
Gevulde paprika's met gehakt, paddenstoelen en rauwkost
Categorie:
Tijd:

Recept:

Lekkere gevulde paprika's met gehakt, paddenstoelen en rauwkost.

  • Zet een pan water op.
  • Snijd een rode ui, twee tomaten en een halve komkommer in blokjes.
  • Snijd de bovenkant van de paprika's ongeveer twee centimeter onder de rand af en verwijder de zaadlijsten. Niet te ver snijden, anders ontstaan er gaten!
  • Pel drie teentjes knoflook.
  • Snijd de champignons in plakjes. De andere paddenstoelen kun je zo laten, omdat ze mooier zijn als ze heel zijn.
  • Doe de paddenstoelen tussen de drie en vijf minuten in het kokende water tot ze zinken.
  • Bak de paddenstoelen in de wok met wat paprikapoeder.
  • Bak het gehakt in een andere pan rul met drie teentjes geperste knoflook, wat sambal en wat paprikapoeder.
  • Doe er een beetje rode ui bij. Houd wel wat rode ui en een paar mooie paddenstoelen apart voor de garnering.
  • Doe de rest van de paddenstoelen bij het gehakt en bak het nog vijf minuten. Blijf tijdens het bakken goed scheppen om het aanbranden te voorkomen.
  • Gooi de inhoud van de pan in een schaal.
  • Doe de uien en wat van de tomatenblokjes er doorheen en zorg dat het goed door elkaar wordt gegooid.
  • Schep deze mix in de paprika's.
  • Garneer het met wat rode ui en paddenstoelen.
  • Zet de paprika op het bord.
  • Schep de overgebleven mix en alle rauwkost door elkaar en leg dat om de paprika heen.
  • Gebruik rode ui, komkommer en paddenstoelen voor de garnering.

Ingrediënten:


Extra's:

Terug naar de lijst