Tomatensoep met ui, paprika, wortels en doperwten
      
Categorie:  Soepen 
Tags:  Tomatensoep
Bereidingstijd:  30 minuten 
 
Lekkere tomatensoep met extra groenten. 
 
Voorbereiding:

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel drie teentjes knoflook.
  • Snijd een prei in ringetjes.
  • Haal een paprika leeg en snijd hem in blokjes.


Bereidingswijze:

  • Bak het gehakt rul in een wok met een beetje knoflook, paprikapoeder en sambal.
  • Leg de blokjes tomaat in een grote pan en pureer ze met een staafmixer.
  • Schep het gehakt erdoor en doe de rest van de producten erbij.
  • Los twee zoutarme bouillonblokjes op in een kopje heet water en doe dat samen met wat kummel, peterselie en oregano in de pan.
  • Laat dit geheel nog een kwartier pruttelen. Roer hierbij regelmatig om aanbranden te voorkomen.
    Eventuele extra kruiden aanvullen naar smaak.


Dit is genoeg voor 2,5 liter soep. 


Portie:  500.00  gram
 
 
Kcal:  313.68
Koolhydraten:  15.39  gram
Vet:  16.09  gram
Eiwitten:  24.78  gram
Zout:  0.25  gram
Ingrediënten

HoeveelheidProduct
Een beetjeKummel 
Een beetjeOregano 
1 stuk(s)Paprika 
Een beetjePeterselie gedroogd in pot 
1 stuk(s)Prei 
500 gramRundergehakt 
3 stuk(s)Teentjes knoflook 
2 kiloTomaat 
100 mililiterWater 
1 verpakking(en)Wortels en doperwten