Wraps van sla en kool met rauwkost en kip
      
Categorie:  Maaltijdsalades 
Tags:  Koolhydraatarm / Rauwkost
Bereidingstijd:  30 minuten 
 
Een lekkere frisse rauwkost met kip. Koolhydraatarm. 
 
Voorbereiding:

Was alle groenten en laat het uitlekken.

Bereidingswijze:

Snijd drie tomaten, een ui, een halve komkommer, en een paprika in stukjes. Snipper een Spaanse peper. Haal voorzichtig de mooiste bladen van de sla en Chinese kool.

Neem een scherp mes en snijd de kipfilet in dobbelsteentjes. Zet de wok op het vuur en doe er wat olie in. Als de wok goed heet is, gooi je de blokjes kipfilet er in en bestrooi je ze met een beetje paprikapoeder en knoflookpoeder. Wanneer de kipfilet bijna gaar is, kun je er een scheutje ketjap manis in doen. Dat geeft het een zoetige bijsmaak.

Serveren:

Leg slabladen op de bodem van een groot bord, leg daar een blad van de Chinese kool in. Die is gevormd als een schepje, dus daar kun je dan de rauwkost in leggen. Doe de dobbelsteentjes kipfilet er bovenop en strooi er nog wat losse Spaanse peper over.

Deze bladen werken door de vorm anders dan echte wraps. Je kunt ze wel oprollen, maar helemaal dicht is me niet goed gelukt. Dus lekker met je handen eten en het kan een beetje geklieder worden. Ik weet niet of dit een geschikte maaltijd is voor in gezelschap.  


Portie:  700.00  gram
 
 
Kcal:  264.37
Koolhydraten:  14.43  gram
Vet:  3.63  gram
Eiwitten:  42.30  gram
Zout:  0.29  gram
Ingrediënten

HoeveelheidProduct
1 stuk(s)Chinese kool 
1 stuk(s)Kipfilet 
Een beetjeKnoflookpoeder 
200 gramKomkommer 
1 stuk(s)Paprika 
Een beetjePaprikapoeder 
1 stuk(s)Sla 
1 stuk(s)Spaanse peper 
3 stuk(s)Tomaat 
1 stuk(s)Ui