Courgetti met pastasaus
      
Categorie:  Courgetti 
Tags:  Courgetti / Pastasaus
Bereidingstijd:  30 minuten 
 
Een koolhydraatarme variant op pasta met saus. 
 
Voorbereiding:

  • Draai twee courgette's door een spiraalsnijder.
  • Trek de nodige blikjes met tomatenpuree en gepelde tomaten alvast open.
  • Pel drie teentjes knoflook.


Bereidingswijze:

  • Bak 500 gram rundergehakt rul in de wok met de geperste knoflook en een eetlepel sambal.
  • Doe er een zakje van 400 gram gesneden pastagroenten bij als het gehakt klaar is.
  • Als de groente glazig wordt, kunnen er drie kleine blikjes tomatenpuree en twee blikken
  • gepelde tomaten aan toegevoegd worden.
  • Voeg een zoutarm bouillonblokje toe.
  • Schep alles door elkaar en laat het tien minuten pruttelen.
  • Doe de slierten courgette in een pan en fruit het even een minuutje met wat olijfolie.
  • Leg de courgette een paar minuten in een vergiet om het overmatige vocht kwijt te raken.


Er ontstaat zo een pan saus voor vier porties. 


Portie:  600.00  gram
 
 
Kcal:  415.74
Koolhydraten:  24.88  gram
Vet:  19.39  gram
Eiwitten:  33.05  gram
Zout:  0.51  gram
Ingrediënten

HoeveelheidProduct
4 stuk(s)Courgette 
2 stuk(s)Gepelde tomaten (blik) 
400 gramPastagroenten 
500 gramRundergehakt 
1 eetlepel(s)Sambal badjak 
3 stuk(s)Teentjes knoflook 
3 stuk(s)Tomatenpuree (blik) 
1 stuk(s)Zoutarm boullionblokje