Emmen aan de opera
Za. 25 januari 2020, 07:00


EMMEN - Al meer dan dertig jaar trekt Huub van t Hek vanuit Haren door het land om opera onder de aandacht te brengen. Nu is hij in Emmen gearriveerd.
Commentaar: BeNeLiga
Za. 25 januari 2020, 07:00


Het is het zoete koekje van de Belgische en Nederlandse topclubs: de BeNeLiga.
Atlete Hinke Schokker vecht dopingschorsing toch aan
Za. 25 januari 2020, 07:00


GRONINGEN - De Groningse atlete Hinke Schokker gaat haar voorlopige schorsing wegens vermeend dopinggebruik toch aanvechten. Dat gebeurt via een verweerschrift dat door het Instituut Sport Rechtspraak (ISR) wordt behandeld.
Verdubbeling N34 stap verder
Za. 25 januari 2020, 06:30


ASSEN - Het plan om de de N34 tussen Emmen en De Punt gedeeltelijk te verdubbelen, komt in een nieuwe fase. Wetenschappers gaan dit jaar onderzoeken wat de effecten op natuur en milieu zijn van vier varianten.
Fantastische rit van Emmelie Scholtens en Desperado
Vr. 24 januari 2020, 22:23


Emmelie Scholtens heeft in de Grand Prix op Jumping Amsterdam met Desperado N.O.P. vernietigend uitgehaald naar de Nederlandse concurrentie. De amazone uit Onnen zette Edward Gal (5de) op ruim een procent en Hans Peter Minderhoud (9de) op ruim drie procent achterstand.
De Stroomruiters, Fleur Nagengast, Bram Gonlag, Kyra Hingstman en Hijken DTC in de prijzen bij Sportpodium Midden-Drenthe
Vr. 24 januari 2020, 22:01


HOOGHALEN - Fleur Nagengast (wielrennen) en Bram Gonglag (motorsport) zijn vrijdagavond in t Haolerhoes in Hooghalen uitgeroepen tot sportvrouw en -man van Midden-Drenthe. Kyra Hingstman (paardensport) is sporttalent van 2019.
Laurens uit Ootmarsum biedt zijn waterglijbaan te koop aan, en hij gaat naar... Hoogeveen
Vr. 24 januari 2020, 21:50


Laurens Heerdink uit Ootmarsum bood deze week een waterglijbaan van tientallen meters te koop aan op Facebook en wist niet wat hem overkwam. ,,De belangstelling was gigantisch. Iedereen wil blijkbaar wel zon ding in de tuin.
Auto eindigt op z'n kant bij ongeluk op de Ring
Vr. 24 januari 2020, 21:40


Bij een botsing tussen twee autos in Groningen is een van de twee autos op zn kant geëindigd. Het ongeluk gebeurde op de Ring ter hoogte van de Friesestraatweg.
Geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen, FC Groningen verwacht enorme verkeersdrukte rond wedstrijd tegen Ajax
Vr. 24 januari 2020, 21:11


Er rijden dit weekend geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen vanwege werkzaamheden aan het spoor. FC Groningen vreest daarom extra verkeersdrukte voor en na de uitverkochte wedstrijd tegen Ajax.
Houtstof verpest woongenot in Coevorden
Vr. 24 januari 2020, 20:30


COEVORDEN - Tuinmeubilair dat om de haverklap onder het stof zit. Ramen die zomer en winter dichtgehouden moeten worden. Stof dat zich desondanks achter de kozijnen ophoopt. Het Coevorder buurtje rond de Parallelweg is helemaal klaar met overlast door houtstof.
Regenboogstand op open dag moet 'anders' zijn normaliseren
Vr. 24 januari 2020, 20:28


STADSKANAAL - Het Noorderpoort College in Stadskanaal zette voor het eerst een LHTBI-stand neer tijdens de Open Dag die vrijdag werd gehouden. Het is een springplank om anders geaardheid te normaliseren: ik denk persoonlijk dat daar een nut en noodzaak voor is, vertelt directeur Astrid Kramer van de school.
Juichende reacties op plan voor flitstrein van Amsterdam (via Groningen) naar Helsinki
Vr. 24 januari 2020, 20:13


GRONINGEN - Het idee dat de Lelylijn onderdeel kan zijn van een snelle spoorverbinding Amsterdam-Hamburg-Kopenhagen-Stockholm, wordt omarmd.
Kantorenpand in Farmsum wordt mogelijk een migrantenhotel
Vr. 24 januari 2020, 19:53


FARMSUM - Er komt mogelijk een arbeidsmigrantenhotel in het voormalige kantoorpand aan de Hogelandsterweg 16 in Farmsum. Burgemeester en wethouders hebben hun medewerking hiervoor toegezegd.
Zakenlui met banden in China volgen ontwikkelingen rond het coronavirus met noordelijke nuchterheid
Vr. 24 januari 2020, 19:05


WINSCHOTEN - Noordelijke ondernemers met zakelijke banden in China volgen de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwgezet. Ongerust zijn ze nog niet.
Eigen talkshow voor Tim den Besten in Forum Groningen: 'We moeten kunnen lachen én iets opsteken'
Vr. 24 januari 2020, 19:00


GRONINGEN - Presentator en documentairemaker Tim den Besten krijgt een eigen maandelijkse talkshow in Forum Groningen. Zondag is de eerste editie. Tims Talkshow is een samenwerking tussen Dagblad van het Noorden en Forum.
'Het leek wel een sauna in huis'
Vr. 24 januari 2020, 18:58


HOOGEVEEN - Lekkage van de verwarming heeft drie kruipruimten onder flatwoningen aan de Alteveerstraat in Hoogeveen blank gezet met water van bijna 60 graden. De bewoners van één woning hebben de nacht in een hotel doorgebracht.
Gezin dat aan N855 bij Lhee woont, laat na crash van vrachtwagen aarden wal aanleggen rond tuin
Vr. 24 januari 2020, 18:10


Langs een bocht in de Spieregerweg, tussen Dwingeloo en snelweg A28, is de afgelopen weken een opvallende aarden wal verschenen. Die moet het gezin op nummer 5 beschermen tegen nog méér verkeer dat onverhoeds de tuin in dendert.
Hello Festival maakt nieuwe namen bekend (en dit zijn ze)
Vr. 24 januari 2020, 18:01


3 Doors Down, Kaiser Chiefs en Kriss Kross Amsterdam zijn toegevoegd aan de line-up van Hello Festival. Het festival is op 6 en 7 juni aan de Grote Rietplas in Emmen.
Ruim duizend Zuidlaarders tegen komst tbs'ers met veel vrijheid
Vr. 24 januari 2020, 17:10


ASSEN - Het verzet tegen de komst van psychiatrische patiënten die ernstige delicten hebben gepleegd naar Dennenoord, wordt in Zuidlaren almaar heviger. Duizend mensen tekenden de petitie en bewoners sturen een brief naar de gemeenteraad. Lentis wacht de bijeenkomst van 6 februari af tot er nieuwe informatie wordt verstrekt.
Geluidsfragment bij Jinek heeft consequenties: RTL mag geen opnames meer maken van rechtszaak Ruinerwold
Vr. 24 januari 2020, 16:51


RTL mag geen opnames meer maken in de rechtszaal tijdens de zaak-Ruinerwold. Dit heeft het bestuur van rechtbank Noord-Nederland besloten. De aanleiding voor de maatregel is de talkshow Jinek van 21 januari.
Gemeente Groningen ruimt 48 graven op De Eshof in Haren
Vr. 24 januari 2020, 16:44


HAREN - Om ook in de toekomst voldoende begraafruimte in Haren te houden, worden op begraafplaats De Eshof 48 graven geruimd. De ruiming begint in de tweede helft van februari en duurt naar verwachting ongeveer vier weken.
Ubbo Emmius uit Stadskanaal wint debatwedstrijd Op weg naar het Lagerhuis
Vr. 24 januari 2020, 16:43


GRONINGEN - Het Ubbo Emmius uit Stadskanaal heeft het beste jonge debattalent uit Groningen. Dat bleek vrijdag bij de provinciale finale van de debat- en speechwedstrijd Op weg naar het Lagerhuis.
UMCG komt terug op advies: Blijf toch vitamine B12 gebruiken
Vr. 24 januari 2020, 16:30


Het Universitair Medisch Centrum Groningen komt terug op een eerdere waarschuwing. Mensen met een tekort aan vitamine B12 moeten juist wél voedingssupplementen blijven slikken, zeggen de onderzoekers nu.
Vrijspraak maakt einde slepende diefstalkwestie 't Stokertje
Vr. 24 januari 2020, 16:20


Na zes jaar mag een 54-jarige oud-medewerker van de kachelzaak t Stokertje in Orvelte opgelucht ademhalen. De politierechter sprak de man uit Stadskanaal vrij van diefstal van kachelmaterialen. Er was onvoldoende bewijs om de man te veroordelen voor verduistering in dienstverband (zoals dat juridisch heet).
CDA Westerkwartier vraagt aandacht voor wachttijden bij brug Gaarkeuken
Vr. 24 januari 2020, 15:33


GAARKEUKEN - Het CDA in het Westerkwartier heeft vrijdag geflyerd bij de brug in Gaarkeuken. Voor de brug wachtende automobilisten kregen een flyer waarin de christendemocraten aandacht vragen voor de wachttijden bij de brug.
Politierobot neemt eenvoudige aangiftes op
Vr. 24 januari 2020, 15:32


ASSEN - Aangifte doen bij een robot van de politie, in de nabije toekomst is het misschien de normaalste zaak van de wereld. De politie Noord-Nederland experimenteert met Pepper, een politierobot.
Aanrijding tussen auto en fietser op Exloërweg bij Valthe
Vr. 24 januari 2020, 15:03


VALTHE - Op de Exloërweg bij Valthe vond vrijdagmiddag een ongeval plaats. Een auto en een fietser kwamen in botsing met elkaar.
Groningen gastheer tweede conferentie Nederland Digitaal
Vr. 24 januari 2020, 14:42


GRONINGEN - Groningen is half maart plaats van handeling voor de tweede conferentie Nederland Digitaal. Er worden duizenden bezoekers verwacht, onder wie ministers en staatssecretarissen.
Radicale boeren willen Den Haag 5 februari 'laten schudden op grondvesten'
Vr. 24 januari 2020, 14:23


De radicale boerenbelangenorganisatie Farmer Defence Force (FDF) roept de boeren wederom op om actie te voeren in Den Haag. De stad moet van FDF-voorman Mark van den Oever op 5 februari zelfs schudden op zijn grondvesten. Dat schrijft Van den Oever in een pamflet dat circuleert op chatfora.
Supporterscollectief ziet niets in Beneliga: Voetbalcultuur wordt overboord gegooid
Vr. 24 januari 2020, 14:20


De supporters van de Nederlandse voetbalclubs zien niets in de mogelijke komst van de Beneliga. Topclubs uit het Nederlandse en Belgische voetbal gaan naar aanleiding van een haalbaarheidsonderzoek een concreet voorstel uitwerken voor een gezamenlijke competitie.
Hoogleraar Joost Herman vecht tegen beschuldigingen RUG
Vr. 24 januari 2020, 14:14


GRONINGEN - Hoogleraar Joost Herman ontkent dat hij met zijn stichting NOHA de Rijksuniversiteit Groningen voor 1,2 miljoen euro heeft benadeeld. Dit staat in een verklaring die vrijdag op de Faculteit der Letteren is verspreid.
Vis & Voetbal #20: Over de (negatieve) lezersbrieven en de transfers bij FC Emmen
Vr. 24 januari 2020, 13:57


Het is vrijdag en dat betekent dat er weer gevoetbald gaat worden! In deze aflevering gaan Thijs de Jong en William Pomp onder andere in op een kritische brief van een lezer van Dagblad Van Het Noorden.
Delfzijlster ontvangt pakketje van PostNL met cocaïne: ik ben erin geluisd
Vr. 24 januari 2020, 13:29


GRONINGEN - Hij had tot twee keer toe geweigerd, maar toch ontving hij op zijn woonadres een pakketje uit Aruba met daarin 400 gram cocaïne. ,,Ik ben erin geluisd, hield de zeer geëmotioneerde B.G. (45) uit Delfzijl de rechters vrijdagochtend voor.
Heibel om reclamemast McDonald's in Kolham? Da's niet voor het eerst, want in 2004 was het ook al raak
Vr. 24 januari 2020, 13:24


De mogelijke komst van McDonald's in Kolham roept weerstand op en dat is niet voor het eerst. Waar de bewoners in de nabije omgeving anno nu bezwaar maken tegen de 40 meter hoge reclamemast, dwarsboomde de provincie Groningen in 2003 om dezelfde reden de komst van de fastfoodketen.
Medeverdachte Ruinerwold Josef B. wordt alsnog onderzocht in het Pieter Baan Centrum
Vr. 24 januari 2020, 13:21


De rechtbank in Assen stuurt Josef B., medeverdachte in de Ruinerwoldzaak, alsnog naar het Pieter Baan Centrum (PBC) voor een gedragskundige observatie. Dat meldt zijn advocaat Yehudi Moszkowicz vrijdag.
Was het Paviljoen in het Noorderplantsoen van origine een kleurrijk pand?
Vr. 24 januari 2020, 13:08


GRONINGEN - Het Paviljoen in het Noorderplantsoen in Groningen krijgt zijn originele kleuren terug. Kleurendetective Gepkienes Brouwer doet onderzoek naar het pand uit 1930.
Leerlingen dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand willen 55-plussers warm maken voor sport
Vr. 24 januari 2020, 13:05


HOOGEZAND - Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hebben een sportinstuif voor senioren (55+) georganiseerd. Deze instuif vindt woensdag 12 februari plaats in de Kalkwijckhal in Hoogezand.
'Aardbevingsgeld niet voor de wipkip'
Vr. 24 januari 2020, 12:29


WINSCHOTEN - Sinds de gemeente Oldambt eind 2018 officieel als aardbevingsgemeente is aangemerkt, heeft de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) bijna 7 miljoen euro uitgekeerd aan gedupeerden.
Geduld KwadrantGroep met Ameland raakt op
Vr. 24 januari 2020, 12:29


HOLLUM - Elk uur dat een definitieve klap op de nieuwe Stelp uitblijft kost geld, zei KwadrantGroep-baas Jan Maarten Nuijens gisteravond tijdens een informatieavond.
Ameland krijgt eigen canon
Vr. 24 januari 2020, 12:20


Kardinaal de Jong, de Sint Clemenskerk, de Vermaning en de Grote Kerk in Hollum zouden zomaar eens samen in een van de vensters van de canon van Ameland kunnen belanden.
Het is nationale pindakaasdag: dit wist je nog niet over het populaire broodbeleg
Vr. 24 januari 2020, 12:19


Het is vandaag in Amerika Nationale Pindakaasdag. Omdat het broodbeleg ook in Nederland immens populair is, vieren wij de feestdag mee. Dit wist je nog niet over het bruine goedje.
Politiebureau in Leek sluit deuren voor verbouwing
Vr. 24 januari 2020, 12:08


LEEK - Het politiebureau aan de Waezenburglaan in Leek sluit vrijdag 14 februari tijdelijk zijn deuren. Dit vanwege een verbouwing die naar verwachting twee jaar in beslag neemt.
Opnieuw raakt een bus van Qbuzz van de weg, ditmaal op N374 tussen Stadskanaal en Nieuw-Buinen
Vr. 24 januari 2020, 11:51


STADSKANAAL - Voor de derde keer binnen een week is een bus van Qbuzz van de weg geraakt. Vrijdagochtend gebeurde dat op de N374 tussen Stadskanaal en Nieuw-Buinen.
Pechvogel Renco van Eeken mist duel met oude liefde ACV
Vr. 24 januari 2020, 11:37


ACV speelt zaterdag in Bunschoten-Spakenburg een onvervalste topper tegen koploper Eemdijk, bij wie oud-Stadjer en oud-Assenaar Renco van Eeken (33) vanwege een blessure moet toekijken.
Burgemeester Roger de Groot (De Wolden) geeft huiskamerconcert: Gitaarspelen is voor mij een uitlaatklep
Vr. 24 januari 2020, 11:30


Burgemeester Roger de Groot van De Wolden geeft zondag een huiskamerconcert in Zuidwolde. Het optreden met zijn gitaar vloeit voort uit de inzamelingsactie Serious Request van radiozender 3FM, die vorige maand ook Zuidwolde aandeed. De Groot: ,,Ik bied alle donateurs de gelegenheid om te komen luisteren.
Eerst stopt Achilles, nu MSC: verdediger Luuk Kuipers voetbalt twee seizoenen voor spek en bonen
Vr. 24 januari 2020, 11:24


Zondaghoofdklasser MSC maakte vorige week bekend na dit seizoen naar de zaterdag te verkassen en dit seizoen dus nergens meer om te spelen. Verdediger Luuk Kuipers (21) heeft bijna hetzelfde al een keer meegemaakt bij Achilles 1894.
Gemeente Groningen test in Savornin Lohmanlaan nieuwe manier van bomen planten
Vr. 24 januari 2020, 11:22


De tien nieuwe bomen in de Savornin Lohmanlaan in Groningen zijn op een voor de gemeente Groningen nieuwe manier geplant.
Flexx Music Woldhoorn 'club van de week' Vriendenloterij
Vr. 24 januari 2020, 11:02


TOLBERT - De Vriendenloterij heeft Flexx Music Woldhoorn uit Tolbert donderdagavond benoemd tot Club van de Week. Dit levert de muziekvereniging een eenmalige bijdrage van 10.000 euro op.
Brandweer rukt uit bij vermoeden gaslek op bouwplaats in Emmen
Vr. 24 januari 2020, 10:57


De brandweer is vrijdagochtend uitgerukt naar een bouwplaats aan de Middenhaag in Emmen.
Trein ramt stootblok op Hoofdstation Groningen
Vr. 24 januari 2020, 10:47


Een trein van NS heeft vrijdagochtend op het rangeerterrein van het Hoofdstation in Groningen een stootblok geramd. Enkele wielen van de onbemande trein zijn hierdoor uit de rails geschoten. Het stootblok werd uit de grond gerukt.