Tweakers
      
Sonos voegt ondersteuning voor Spotify Free toe aan zijn speakers
Di. 12 november 2019, 20:58


Sonos heeft zijn speakers van een update voorzien die het mogelijk maakt om muziek te luisteren met gratis Spotify-accounts. Tot nu toe was het alleen mogelijk om met een Spotify-abonnement naar Sonos-speakers te streamen.
Epic Games neemt bedrijf over dat voorwerpen scant in hoge resolutie
Di. 12 november 2019, 20:38


Epic Games heeft Quixel overgenomen, een bedrijf dat scans van voorwerpen en omgevingen maakt voor gebruik in 3d-engines. De scans worden gratis beschikbaar gesteld voor alle Unreal Engine 4-gebruikers.
Facebook onderzoekt 'bug' met actieve iPhone-camera bij scrollen door tijdlijn
Di. 12 november 2019, 20:18


Een topman van Facebook zegt dat het gebruik van de iPhone-camera bij het scrollen door de tijdlijn waarschijnlijk een bug is en stelt dat dit onderzocht wordt. Gebruikers ontdekten afgelopen weken dat de camera actief is tijdens het bekijken van de tijdlijn.
Facebook kondigt betaalmethode Facebook Pay aan voor betalingen binnen apps
Di. 12 november 2019, 19:51


Facebook introduceert Facebook Pay, een betaalmethode voor gebruik binnen apps als Messenger, WhatsApp, Instagram en Facebook. Gebruikers moeten Facebook Pay koppelen aan een bankaccount of PayPal. Facebook Pay staat los van Libra.
Windows 10 November 2019 Update is beschikbaar
Di. 12 november 2019, 19:24


Microsoft is dinsdag begonnen met het uitbrengen van Windows 10-versie 1909, ofwel de Windows 10 November 2019 Update. Vooralsnog krijgen gebruikers de update alleen als ze zelf naar updates zoeken.
KeePassXC 2.5.1
Di. 12 november 2019, 18:51


KeePass Password Safe is een bekende opensourcewachtwoordmanager die oorspronkelijk voor het Windows-platform werd ontwikkeld, maar later met behulp van Mono ook op andere platformen zijn werk kan doen. KeePassXC wordt ontwikkeld in C++ met Qt voor het grafische deel waarmee het op Linux, macOS en Windows een passend uiterlijk biedt. Hiermee kunnen accounts worden opgeslagen, inclusief de bijbehorende gegevens, zoals gebruikersnaam, wachtwoord en url. Alle gegevens worden veilig in een met het aes, twofish of ChaCha20 versleutelde database opgeslagen. Verder kan het programma automatisch wachtwoorden genereren en lijsten im- en exporteren. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar deze pagina. De changelog voor versie 2.5.1 ziet er als volgt uit:: Added
Renders tonen Galaxy A51 met dunnere schermranden en kleiner cameragat
Di. 12 november 2019, 18:48


Er zijn renders gemaakt van de Galaxy A51 op basis van cad-bestanden. De renders tonen een toestel met dunne schermranden en een klein cameragat zoals de Note 10 dat ook heeft. Aan de achterkant zijn vier camera's zichtbaar, ťťn meer dan bij de Galaxy A50.
Seagate brengt zijn eerste pci-e 4.0-ssd's uit
Di. 12 november 2019, 18:29


Seagate brengt zijn eerste pci-e 4.0-ssd's uit. Het gaat om de FireCuda 520, die beschikbaar is in capaciteiten van 500GB, 1TB en 2TB. De ssd's gebruiken tlc-nandgeheugen dat uit 96 lagen bestaat en zijn voorzien van de Phison PS5016-E16-controller.
Afbeeldingen van nieuwe Intel NUC's met Comet Lake-cpu's verschijnen online
Di. 12 november 2019, 17:50


Er zijn renders online verschenen van de Frost Canyon-NUC's die Intel later dit jaar gaat uitbrengen. Het blijkt dat de kleine computers over Comet Lake-cpu's beschikken, die zijn geconfigureerd op 25W.
Noctua brengt meer zwarte ventilatoren met gekleurde hoekjes uit
Di. 12 november 2019, 17:33


Noctua voegt nieuwe modellen toe aan zijn chromax-lijn van ventilatoren. Het gaat om modellen van 200mm, 120mm, 92mm en 80mm. De chromax-versies zijn zwart en zijn te voorzien van gekleurde hoekjes.
Servers Britse Labour Party waren doelwit van ddos-aanval
Di. 12 november 2019, 16:32


De Britse Labour-partij kreeg op maandag te maken met een ddos-aanval. De online diensten van de partij waren een tijd lang vertraagd en in sommige gevallen offline. Overheidsbronnen van The Guardian vermoeden dat er geen staatshackers achter de aanval zaten.
Nieuwe filmtrailer toont aangepast ontwerp van Sonic The Hedgehog
Di. 12 november 2019, 15:34


Een trailer voor de film Sonic The Hedgehog toont als eerste het nieuwe ontwerp van het egeltje. Toen eerder dit jaar het eerste ontwerp werd getoond, waren de reacties online zo talrijk en negatief dat spoedig werd beloofd het ontwerp van het Sega-personage aan te passen.
Ziggo: hogere uploadsnelheid komt pas bij docsis 3.1 10Gbit/s - update
Di. 12 november 2019, 13:56


Klanten van Ziggo hoeven voorlopig geen hogere uploadsnelheid te verwachten dan 50Mbit/s, het maximum dat het bedrijf levert bij zijn nieuwe aanbod voor 'gigabit-internet'. Pas bij de komst van docsis 3.1 10Gbit/s, die niet in de komende jaren zal zijn, gaat de upload omhoog.
Gerucht: Snapdragon 865 is 20 procent sneller dan Snapdragon 855
Di. 12 november 2019, 13:10


De mogelijke specificaties van de komende Snapdragon 865-soc van Qualcomm zijn verschenen op Weibo. Het gaat vermoedelijk om een octacore-cpu met onder andere nieuwe Cortex A77-cores. Verwacht wordt dat Qualcomm de chip op 3 december officieel onthult.
Duitse aanbieder gecodeerde e-mail Tutanota moet toegang geven tot inhoud mails
Di. 12 november 2019, 12:58


Een rechterlijke uitspraak dwingt de Duitse encrypted-maildienst Tutanota om onderzoekers in real time toegang te geven tot de inhoud van onversleutelde mails. Ontwikkelaars van de dienst moeten daar nu functionaliteit voor inbouwen.
Android-launchers gaan werken met gebaren zonder toegang tot systeemnavigatie
Di. 12 november 2019, 10:40


Launchers op Android zullen nooit meer volledige toegang tot systeemnavigatie krijgen. Dat zeggen medewerkers van de divisie van Google die aan de gebarenbesturing heeft gewerkt, in een podcast van de zoekgigant. Launchers krijgen wel toegang tot de gebarenbesturing zelf.
Huami brengt Amazfit Stratos3-smartwatch uit in Europese landen
Di. 12 november 2019, 10:32


Het Chinese bedrijf Huami brengt de Amazfit Stratos3-smartwatch deze maand uit in verschillende Europese landen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend, maar de wearable zal over een week wel te koop zijn in Duitsland.
Wanordelijk samengesteld perovskiet maakt efficiŽntere zonnecellen mogelijk
Di. 12 november 2019, 10:24


Wetenschappers van onder meer de Universiteit van Cambridge stellen dat perovskieten efficiŽnter kunnen zijn als hun chemische samenstelling niet goed geordend is. Dat kan niet alleen betere zonnepanelen opleveren, maar ook het productieproces van perovskieten versimpelen.
Realme brengt X2 Pro-smartphone uit in Europa
Di. 12 november 2019, 10:07


De Realme X2 Pro is vanaf 12 november te koop in Europa. Via de website van Realme kunnen Nederlanders en Belgen de smartphone kopen. Het toestel heeft een adviesprijs vanaf 399 euro voor een model met 6GB ram en 64GB opslag.
NES-muis heeft klassieke rode knoppen en vierpuntsdruktoets
Di. 12 november 2019, 09:44


Van alle iconische computerontwerpen is de NES misschien wel een van de bekendste. Nu is er een muis uitgebracht in precies de matgrijze stijl van het Nintendo Entertainment System, inclusief knalrode, ronde knoppen.
Rotterdamse handhavers krijgen vanaf januari volgend jaar bodycams
Di. 12 november 2019, 08:54


De gemeente Rotterdam gaat zijn bijzondere opsporingsambtenaren vanaf januari volgend jaar uitrusten met bodycams. Alle vierhonderd handhavers krijgen zo'n camera op hun borst op hun uniform. De camera's staan niet permanent aan.
Rechter: Facebook moet optreden tegen bitcoinadvertenties met BN'ers
Di. 12 november 2019, 08:06


Facebook moet nepadvertenties verwijderen waarin bekende Nederlanders zogenaamd cryptovaluta aanprijzen. De rechter geeft mediamagnaat John de Mol daarin gelijk. Door de advertenties werden mensen voor miljoenen opgelicht.
Chrome gaat weergeven wanneer websites traag laden
Di. 12 november 2019, 07:40


Google gaat in Chrome aangeven wanneer websites traag laden. Hoe dat precies moet gebeuren is nog niet bekend, maar het bedrijf wil dat in ieder geval duidelijk maken terwijl de website nog aan het laden is.
SyncBackFree 9.2.12.0
Di. 12 november 2019, 06:32


2Brightsparks heeft versie 9.2.12.0 uitgebracht van SyncBackFree. Dit programma is de eenvoudigste en daarmee meteen ook de gratis uitvoering van de back-upsoftware die dit bedrijf in de aanbieding heeft. Naast back-ups maken kan SyncBackFree data synchroniseren. Dit kan naar een locatie op dezelfde of een andere schijf, of naar een ander medium, zoals een cd-rw of usb-stick, of naar een ftp-server of ziparchief. Naast deze gratis uitvoering zijn er ook SyncBackSE en SyncBackPro, die voor respectievelijk 45 en 62 euro extra functionaliteit bieden. De changelog voor deze uitgave is hieronder te vinden: New:
TagScanner 6.1.2
Di. 12 november 2019, 06:17


Versie 6.1.2 van TagScanner is uitgekomen. Met dit programma kan de muziekcollectie worden beheerd en georganiseerd. TagScanner heeft uitgebreide mogelijkheden om zowel bestandsnamen als tags aan te passen en is daarmee vergelijkbaar met programma's als Tag&Rename en MP3tag. Vrijwel alle bekende en minder bekende formaten worden ondersteund, waaronder mp3, ogg, wma, mp4, flac, ape, aac en wav. Informatie kan handmatig worden ingevoerd, uit de bestandsnaam worden gefilterd of uit een van de vele databases op internet worden getrokken. Sinds versie 6.1.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 6.1.2:
Planet Zoo - Complexe, maar leuke dierentuinmanager
Di. 12 november 2019, 06:00


Planet Zoo is een erg fijne game met dieren in een glansrijke hoofdrol. Hij is mooi om naar te kijken en vermakelijk om te spelen. De realiteit is echter ook dat dit een behoorlijk complex managementspel is. Als eigenaar van een digitale dierentuin maken schade en schande je af en toe wijzer, zonder dat je daar zelf veel invloed op hebt. Dat laatste maakt Planet Zoo moeilijk, maar nauwelijks minder leuk.
Roundcube Webmail 1.4.0
Di. 12 november 2019, 05:15


Versie 1.4.0 van Roundcube Webmail is uitgekomen. De voornaamste eigenschap van deze in php geschreven e-mailwebclient is dat Ajax-technologie wordt gebruikt om de gebruikersinterface te tonen, wat een moderne en vlotte indruk geeft. Roundcube Webmail heeft onder andere ondersteuning voor gedeelde mappen en namespaces, internationalized domain names en smtp-delivery status-notificaties. Daarnaast is de gebruikersinterface voor imap-mappen aangepast om zo meer ruimte te bieden voor extensies en plug-ins. Versie 1.4.0 bevat onder meer een nieuwe interface, die het ook goed doet om kleinere schermen. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Roundcube 1.4.0 released
digiKam 6.4
Di. 12 november 2019, 05:05


Versie 6.4 van digiKam is uitgekomen. Deze fotobeheer- en beeldbewerkingsapplicatie heeft downloads voor Linux, BSD, macOS en Windows. Het bevat ondersteuning voor uiteenlopende bestandsformaten en kan daarnaast via plug-ins van meer mogelijkheden worden voorzien, zoals het exporteren van een album naar Facebook of Flickr. Meer over de mogelijkheden van dit programma is op deze pagina te vinden. De release notes voor deze uitgave zien er als volgt uit: digiKam 6.4.0 is released
OpenWrt 18.06.5
Di. 12 november 2019, 05:00


De vijfde Service Release van OpenWrt versie 18.06 is uitgekomen. OpenWrt is alternatieve opensourcefirmware voor een groot aantal verschillende routers en embedded devices. Door middel van het opkg-package management system is er de mogelijkheid om zelf te bepalen wat de router allemaal wel en niet kan. Ook op GoT zijn er diverse mensen actief mee bezig, zie daarvoor dit topic. Versie 18.06 is de eerste stabiele uitgave na het samengaan van de projecten OpenWrt en Linux Embedded Development Environment. Deze update brengt verder een de volgende verzameling verbeteringen: Some selected highlights of this service release are:
'Google vergaart medische data miljoenen Amerikanen zonder hen in te lichten'
Ma. 11 november 2019, 21:23


Google is betrokken bij een voorheen onbekend project waarbij het gedetailleerde medische gegevens van miljoenen Amerikanen verzamelt en verwerkt, zonder dat de patiŽnten of doktoren daarvan op de hoogte zijn gesteld, meldt de WSJ op basis van bronnen en documenten.
Google publiceert twaalf gametitels die bij release van Stadia beschikbaar zijn
Ma. 11 november 2019, 19:52


De Stadia-gamestreamingdienst komt op 19 november uit en Google heeft de namen van de twaalf titels gepubliceerd die bij de release van de dienst beschikbaar zijn om te kopen. Het gaat onder meer om drie Tomb Raider-games, Assassin's Creed Odyssey en Red Dead Redemption 2.
Twitter onthult ontwerpregels voor beleid deepfakes en vraagt gebruikersfeedback
Ma. 11 november 2019, 18:44


Twitter heeft een eerste paar ontwerpregels gepresenteerd die het beleid rondom het optreden tegen deepfakes moet vormgeven. Daarnaast is een vragenlijst online gezet zodat gebruikers invloed kunnen uitoefenen op hoe Twitter om moet gaan met deepfake-materiaal.
Sharp toont prototype van oprolbare oled-tv zonder kleurenfilter
Ma. 11 november 2019, 18:11


Sharp heeft een oprolbare oled-tv met een 4k-resolutie getoond. Dit scherm, dat de fabrikant samen met de Japanse publieke omroep NHK heeft ontwikkeld, is een prototype dat niet voorzien is van een kleurenfilter.
SpaceX lanceert met succes tweede lading van zestig Starlink-internetsatellieten
Ma. 11 november 2019, 17:14


SpaceX heeft een nieuwe lading Starlink-satellieten gelanceerd. Daarmee komt het totale aantal satellieten voor het breedbandnetwerk op 120. De satellieten gingen omhoog met Falcon 9-raket, waarvan de drie keer eerder gebruikte eerste trap weer succesvol op een droneschip landde.
Hyundai onthult noisecancellingtechnologie om rij- en rolgeluiden tegen te gaan
Ma. 11 november 2019, 17:11


Hyundai heeft de zogeheten Road Noise Active Noise Control-technologie geÔntroduceerd. Deze technologie moet volgens het bedrijf in toekomstige Hyundai-modellen een bijna geluidsvrije rijervaring mogelijk maken, doordat ook rij- en rolgeluiden zoveel mogelijk worden onderdrukt.
Google gaat 'houdbaarheid' Chromebooks op apparaat weergeven
Ma. 11 november 2019, 16:18


Google gaat via Chromebooks zelf aangeven hoe lang het apparaat nog met automatische updates wordt ondersteund. Nu moeten gebruikers nog naar een supportpagina om daarachter te komen. Google bekijkt of de Auto Update Expiration-tijd van 6,5 tot 7 jaar nog voldoet.
Gerucht: Apple wil ar-headset in 2022 uitbrengen en ar-bril volgt in 2023
Ma. 11 november 2019, 16:00


Volgens The Information wil Apple in 2022 een augmentedrealityheadset uitbrengen en een jaar daarna zou een compactere ar-bril moeten volgen. Apple zou de data genoemd hebben tijdens een interne bijeenkomst in oktober.
Twaalf procent van Nederlanders wisselde afgelopen jaar van mobiele provider
Ma. 11 november 2019, 15:38


Dertig procent van de Nederlandse consumenten is in het afgelopen jaar van telefoonabonnement gewisseld, maar het merendeel bleef wel bij dezelfde provider. Prijs en inhoud zijn de voornaamste redenen om te wisselen van abonnement.
DigiD-app kan voortaan ook identiteitsbewijzen scannen met iPhones
Ma. 11 november 2019, 14:23


Er is een nieuwe versie van de DigiD-app voor iOS verschenen die het mogelijk maakt om een id-check uit te voeren door middel van nfc. Dat is nodig voor inloggen bij sommige diensten. Tot nu toe werkte de functie alleen in de Android-versie.
Modmaker brengt Super Mario 64 Land-romhack uit met nieuwe levels
Ma. 11 november 2019, 14:23


Een ontwikkelaar heeft een nieuwe Super Mario 64-romhack uitgebracht. Super Mario 64 Land is praktisch een volledig nieuwe game gebaseerd op de klassieke Nintendo-game, inclusief nieuwe levels en eindbazen. Om de mod te spelen is een Super Mario 64-rom nodig.