Webwereld
      
IDG neemt afscheid van Webwereld
Wo. 19 februari 2020, 16:00


IDG heeft een strategische koerswijziging ingezet om in de Benelux uitsluitend verder te gaan met de zakelijke titels CIO en Computerworld. Vanaf 1 maart zal deze content bovendien verplaatsen naar de global sites van computerworld.com en cio.com, waar IDG de Benelux regio zal bedienen met zowel Nederlandstalige als Engelstalige content.
Samsung Galaxy Z Flip, S20(+) en S20 Ultra Hands-on
Di. 18 februari 2020, 18:00


Samsung nodigde ons uit op de drie allernieuwste smartphones van dichtbij te bekijken. Daar maakten wij dankbaar gebruik van en wij delen onze bevindingen met je.
Hands-on: Synology Virtual Machine Manager
Di. 28 januari 2020, 17:39


Dat je NAS tegenwoordig voor veel meer dan alleen het opslaan van bestanden kan worden gebruikt is inmiddels bekend, maar wist je ook dat je er virtuele machines mee kan beheren? Wij leggen je uit hoe.
Wat je moet weten over FIDO-sleutels
Di. 21 januari 2020, 11:41


Dankzij de FIDO2-standaard is het mogelijk om zonder wachtwoord toch veilig in te loggen bij diverse online diensten. Onder meer Microsoft en Google bieden hier al opties voor. Dit jaar volgen er waarschijnlijk meer organisaties die dit aanbieden.
Zo gebruik je je iPhone zonder Apple ID
Ma. 20 januari 2020, 14:41


Tegenwoordig moet je voor zon beetje alles wat je online wilt doen een account aanmaken, zelfs als je niet van plan bent online te werken of als je gewoon geen zin hebt om je gegevens te delen met de fabrikant. Wij laten je vandaag zien hoe je dat voor elkaar krijgt met je iPhone of iPad.
Groot lek in Internet Explorer wordt al misbruikt in het wild
Ma. 20 januari 2020, 11:34


Er is een nieuwe zero-day-kwetsbaarheid ontdekt in Microsoft Internet Explorer. Het nieuwe lek wordt al misbruikt en een beveiligingsupdate is nog niet beschikbaar.
Zo installeer je Chrome-extensies in de nieuwe Edge
Ma. 20 januari 2020, 11:01


De nieuwe versie van Edge is gebouwd met code van het Chromium-project, maar in de standaardconfiguratie worden extensies uitsluitend ge´nstalleerd via de Microsoft Store. Dat is gelukkig vrij eenvoudig aan te passen.
Windows 10-upgrade nog steeds gratis
Vr. 17 januari 2020, 14:45


Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet.
Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst?
Vr. 17 januari 2020, 10:41


Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests.
Cooler Master herontwerpt koelpasta-tubes wegens drugsverdenkingen
Vr. 17 januari 2020, 10:11


Cooler Master heeft het uiterlijk van zn koelpasta-spuiten aangepast omdat het bedrijf het naar eigen zeggen beu is om steeds te moeten uitleggen aan ouders dat de inhoud geen drugs is, maar koelpasta.