Webwereld
      
Wat je moet weten over FIDO-sleutels
Di. 21 januari 2020, 12:41


Dankzij de FIDO2-standaard is het mogelijk om zonder wachtwoord toch veilig in te loggen bij diverse online diensten. Onder meer Microsoft en Google bieden hier al opties voor. Dit jaar volgen er waarschijnlijk meer organisaties die dit aanbieden.
Zo gebruik je je iPhone zonder Apple ID
Ma. 20 januari 2020, 15:41


Tegenwoordig moet je voor zon beetje alles wat je online wilt doen een account aanmaken, zelfs als je niet van plan bent online te werken of als je gewoon geen zin hebt om je gegevens te delen met de fabrikant. Wij laten je vandaag zien hoe je dat voor elkaar krijgt met je iPhone of iPad.
Groot lek in Internet Explorer wordt al misbruikt in het wild
Ma. 20 januari 2020, 12:34


Er is een nieuwe zero-day-kwetsbaarheid ontdekt in Microsoft Internet Explorer. Het nieuwe lek wordt al misbruikt en een beveiligingsupdate is nog niet beschikbaar.
Zo installeer je Chrome-extensies in de nieuwe Edge
Ma. 20 januari 2020, 12:01


De nieuwe versie van Edge is gebouwd met code van het Chromium-project, maar in de standaardconfiguratie worden extensies uitsluitend ge´nstalleerd via de Microsoft Store. Dat is gelukkig vrij eenvoudig aan te passen.
Windows 10-upgrade nog steeds gratis
Vr. 17 januari 2020, 15:45


Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet.
Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst?
Vr. 17 januari 2020, 11:41


Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests.
Cooler Master herontwerpt koelpasta-tubes wegens drugsverdenkingen
Vr. 17 januari 2020, 11:11


Cooler Master heeft het uiterlijk van zn koelpasta-spuiten aangepast omdat het bedrijf het naar eigen zeggen beu is om steeds te moeten uitleggen aan ouders dat de inhoud geen drugs is, maar koelpasta.
Zo installeer je Chrome OS op je (oude) computer
Do. 16 januari 2020, 15:22


Google timmert al jaren hard aan de weg met Chrome OS en brengt samen met verschillende computerfabrikanten Chrome-apparaten uit met dat besturingssysteem. Maar je hoeft niet per se een dedicated apparaat aan te schaffen, je kan het systeem ook zelf op je (oude) computer zetten en wij laten je zien hoe.
Bespaar inkt en papier met deze tools
Do. 16 januari 2020, 13:01


Je bespaart tijd, het milieu en je portemonnee met deze programmas die het printproces ondersteunen. Sommige van deze tools maken er zelfs een wedstrijdje van en laten je gedetailleerde resultaten van je besparingen zien.
Google stopt met Chrome-apps
Do. 16 januari 2020, 12:29


Google heeft aangegeven te stoppen met losse Chrome-apps. Het bedrijf is begonnen met het afbouwen van de ondersteuning van de apps en richt zich alleen nog op extensies.