Nu.nl - Algemeen
      
Half miljoen euro opgehaald voor Suriname tijdens benefietshow
Wo. 8 juli 2020, 23:32


Tijdens de benefietshow Nederland voor Suriname is meer dan een half miljoen euro opgehaald. Het geld is onder meer bestemd voor medische apparatuur, beschermmateriaal en ic-bedden, waaraan een groot tekort is in het Zuid-Amerikaanse land.
Voor de tweede dag dag op rij protesten in ServiŽ om coronabeleid
Do. 9 juli 2020, 00:29


In de Servische hoofdstad Belgrado zijn woensdagavond opnieuw demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen het coronabeleid van de regering. De betogers gingen dinsdagavond ook al de straat op nadat president Aleksandar Vucic, na een stijging van het aantal coronabesmettingen, voor komend weekend een nieuwe lockdown van Belgrado afkondigde.
Regering-Trump wil asielzoeker uit land waar corona heerst kunnen weren
Wo. 8 juli 2020, 23:29


Iemand die asiel aanvraagt in de Verenigde Staten kan geweigerd worden als hij of zij uit een land komt waar een corona-uitbraak heerst. Dat staat in een wetsvoorstel van de regering-Trump, zo meldt de Britse krant Independent woensdag.
Wat is het beste moment om te sporten? 'Je kunt je lichaam sturen'
Wo. 8 juli 2020, 22:32


Voor of toch juist na het ontbijt, in de middag of voor het avondeten. Maakt het voor je gezondheid uit op welk moment je sport?
Zeven vragen over zeven dagen vol (nieuwe) boerenprotesten
Wo. 8 juli 2020, 20:58


Sinds een week zijn de boerenprotesten weer opgelaaid in Nederland. Het stikstofdossier blijft een splijtzwam tussen de agrarische sector en het kabinet. Toch zijn de demonstraties op sommige vlakken anders dan die van afgelopen winter.
Oud-advocaten kroongetuige doen aangifte van laster tegen Peter R. de Vries
Wo. 8 juli 2020, 20:52


De oud-advocaten van kroongetuige Nabil B. hebben aangifte gedaan tegen Peter R. de Vries vanwege laster. De misdaadjournalist stelt dat een van de anonieme raadsmannen ongepaste seksuele opmerkingen heeft gemaakt tegen B.
Video | Zo ziet de Nederlandse corona-app eruit
Wo. 8 juli 2020, 14:30


Woensdag 8 juli start de veldtest van de nieuwe coronavirus-app: CoronaMelder. Zon vijftienhonderd inwoners van de regio Twente gaan een week proefdraaien met de app.
Het doel van de test is om de app te verbeteren voordat die voor iedereen in Nederland beschikbaar komt. CoronaMelder is ter aanvulling van het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Door de app kunnen mensen sneller bericht krijgen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest.
Banken trekken samen op in strijd tegen crimineel geld
Wo. 8 juli 2020, 20:34


Vijf Nederlandse banken starten een samenwerking om witwaszaken en terrorismefinanciering beter te bestrijden. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) woensdag bekendgemaakt.
Online lijsttrekkersverkiezing CDA was te beÔnvloeden, stemming moet over
Wo. 8 juli 2020, 23:52


De verkiezing voor de nieuwe lijsttrekker van het CDA was te beÔnvloeden, bevestigt de partij woensdag gelijktijdig met berichtgeving van de NOS. Omdat het CDA niet kan garanderen dat de verkiezing eerlijk is verlopen, moeten leden die hun voorkeur al hebben opgegeven, hun stem opnieuw uitbrengen.