Nu.nl - Algemeen
      
Experts waarschuwen: samenwerking ontbreekt bij Nederlandse beveiligingslekken
Za. 25 januari 2020, 06:01


Bij grote kwetsbaarheden zoals afgelopen week in de servers van Citrix, is er geen centrale organisatie die verantwoordelijk is voor een verdere oplossing. De co÷rdinatie is verdeeld over meerdere organisaties, wat zorgt voor miscommunicatie en onnodige vertraging bij het verhelpen van de lekken, zeggen experts tegen NU.nl.
Waarom gemeenten zich zorgen maken over loden leidingen
Za. 25 januari 2020, 06:26


Verschillende gemeenten maakten deze week bekend dat ze gebouwen gaan controleren op loden leidingen. Maar waarom zijn loden leidingen een gevaar voor de gezondheid?
Weerbericht: Bewolkte dag met motregen in het noorden
Za. 25 januari 2020, 05:41


's Nachts was het op de meeste plaatsen al bewolkt en die bewolking houdt zaterdag overdag aan. In het noorden van het land kan er motregen vallen.
'Nederlander die opdook in Trumps Oekra´neaffaire doet aangifte van laster'
Za. 25 januari 2020, 06:24


De 52-jarige Nederlandse aanhanger van de Amerikaanse president Donald Trump die opdook in het onderzoek naar de Oekra´neaffaire, gaat aangifte doen van laster, zo meldt het Amerikaanse medium NBC News. Dit doet de man tegen de Republikeinse politicus Robert Hyde, die de Nederlander aanwees als bron van informatie over een Amerikaanse oud-ambassadeur in Oekra´ne.
15 nieuwe sterfgevallen door coronavirus in China, derde zieke in Frankrijk
Za. 25 januari 2020, 04:54


In de Chinese Hubei-provincie zijn 15 personen om het leven gekomen door het nieuwe coronavirus en heeft China nu in totaal 1.287 besmettingen. In Frankrijk, waar de eerste twee Europese besmettingen zijn gemeld, is er een derde geval ontdekt.
Huizen in puin na dodelijke aardbeving in oosten van Turkije
Vr. 24 januari 2020, 21:32


In het oosten van Turkije heeft vrijdag een aardbeving plaatsgevonden met een magnitude van 6.5. Daarbij vielen zeker vier doden, meerdere mensen raakten gewond.
Lichamen geborgen van slachtoffers crash blusvliegtuig in AustraliŰ
Za. 25 januari 2020, 02:49


De lichamen van de drie Amerikaanse bemanningsleden van een blusvliegtuig dat donderdag neerstortte in AustraliŰ, zijn zaterdag geborgen. Dat meldt de politie van de Australische deelstaat New South Wales zaterdag.
Twintig doden door zware aardbeving in Turkije, 920 gewonden
Za. 25 januari 2020, 06:03


Twintig personen zijn vrijdagavond om het leven gekomen door een zware aardbeving in de Turkse provincie Elazig, ongeveer 550 kilometer ten oosten van de hoofdstad Ankara. 920 personen zijn gewond geraakt en hulpdiensten zoeken onder het puin naar 30 mensen. De aardbeving had een magnitude van 6,8.
Nederland gebruikt minste duurzame elektriciteit van de EU
Za. 25 januari 2020, 04:55


Nederland maakt het minste gebruik van duurzame elektriciteit van alle lidstaten van de Europese Unie, zo blijkt vrijdag uit cijfers van Eurostat. 7,4 procent van de Nederlandse energie kwam in 2018 van hernieuwbare bronnen, terwijl dit percentage in 2020 14 procent zou moeten zijn.
Alle antwoorden op jullie vragen over het coronavirus
Vr. 24 januari 2020, 17:18


Jaap van Dissel, infectieziektenexpert van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), heeft donderdag op reactieplatform NUjij tal van vragen over het nieuwe coronavirus beantwoord. We zetten de interessantste vragen en antwoorden op een rij.