Nu.nl - Algemeen
      
Boliviaans oppositielid benoemt zichzelf tot interim-president
Wo. 13 november 2019, 00:55


Na het aftreden van de Boliviaanse president Evo Morales heeft senator Jeanina Añez zichzelf woensdag uitgeroepen tot interim-president. Añez is lid van de oppositiepartij Nationale Eenheid (UN). Morales diende zondag zijn ontslag in na aanhoudende protesten tegen hem.
Oranjevrouwen verslaan Slovenië en behouden perfecte score in EK-kwalificatie
Di. 12 november 2019, 22:52


De Oranjevrouwen hebben dinsdag de volgende stap richting het EK van 2021 gezet. In Arnhem was Nederland na een matig begin met 4-1 te sterk voor Slovenië, waardoor het nu een grote voorsprong heeft op de andere landen in de kwalificatiegroep.
Tesla bouwt eerste Europese 'gigafabriek' in de omgeving van Berlijn
Di. 12 november 2019, 23:25


Tesla plaatst zijn eerste Europese 'gigafabriek' in Berlijn, in de omgeving van luchthaven Berlin Brandenburg die nog in aanbouw is. Dat onthulde topman Elon Musk dinsdagavond in de Duitse stad, nadat eerder op de dag vacatures voor banen in Duitsland op de site van de elektrischeautofabrikant werden geplaatst.
Rechter verbiedt per direct afschieten van herten in Oostvaardersplassen
Di. 12 november 2019, 20:15


Staatsbosbeheer en de provincie Flevoland mogen per direct geen edelherten in de Oostvaardersplassen meer afschieten, heeft de rechtbank Midden-Nederland dinsdag bepaald.
130 of 100: hoeveel tijd kost het en hoeveel geld bespaar je?
Di. 12 november 2019, 21:52


Naar alle waarschijnlijkheid gaat de maximumsnelheid overdag omlaag naar 100 kilometer per uur. Maar hoeveel tijd gaat dat je kosten, en wat levert het op? NU.nl testte het uit door met twee dezelfde voertuigen dezelfde afstand af te leggen: de een met de maximaal toegestane snelheid, de ander met maximaal 100 kilometer per uur.
Coalitie eens over stikstofmaatregelen, maximumsnelheid naar 100 km/u
Di. 12 november 2019, 22:48


Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn het eens over de stikstofmaatregelen, laten de fractieleiders dinsdag weten na een extra overleg. Waarschijnlijk gaat de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur met uitzondering van de nacht.
Afgetreden Boliviaanse president arriveert in Mexico voor politiek asiel
Di. 12 november 2019, 19:12


De afgetreden Boliviaanse president Evo Morales is dinsdagavond alsnog aangekomen in Mexico, dat hem politiek asiel verleent. Eerder op de dag leek de oud-regeringsleider in Paraguay te zijn gestrand, nadat meerdere Latijns-Amerikaanse landen hem de toegang tot hun luchtruim hadden ontzegd.
Koeman: 'Aardig wat klachtjes bij Oranje richting laatste EK-kwalificatieduels'
Di. 12 november 2019, 17:55


Het Nederlands elftal kampt in de aanloop naar de laatste twee EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland met enkele twijfelgevallen. Bondscoach Ronald Koeman wil de komende dagen benutten om tot zijn basisopstelling voor de wedstrijd zaterdag in Belfast te komen.
Gloednieuwe streamingdienst Disney+ heeft last van opstartproblemen
Di. 12 november 2019, 16:56


Veel gebruikers van de dinsdag verschenen videodienst Disney+ ondervinden op de eerste dag na de bètatest problemen met de verbinding van de dienst.
Wat te verwachten van de publieke verhoren in impeachmentproces Trump
Di. 12 november 2019, 19:09


De Democraten in de VS beginnen deze week met de publieke fase van hun afzettingsonderzoek naar president Donald Trump. Wat kun je verwachten van de twee openbare hoorzittingen die woensdag en vrijdag plaatsvinden in het Huis van Afgevaardigden?