Nu.nl - Algemeen
      
Zo zit het nu (en binnenkort) met mondkapjes in Nederland
Wo. 30 september 2020, 21:32


Het dragen van niet-medische mondkapjes in publieke binnenruimtes wordt sinds woensdag "dringend geadviseerd". Op deze manier is er volgens het kabinet meer duidelijkheid rond het gebruik van deze beschermingsmiddelen. In welke situaties zou je een mondkapje moeten dragen? En wat gaat er nog veranderen?
ProRail: Tot donderdagmiddag geen treinen tussen Amersfoort en Amsterdam
Wo. 30 september 2020, 23:31


Het treinverkeer tussen Amersfoort en Amsterdam heeft woensdag heel de avond stilgelegen door een zwaar beschadigde bovenleiding. ProRail gaat er "gezien de ernst van de schade" vanuit dat de treinen donderdag in de loop van de middag pas weer over het traject kunnen rijden. Dat meldt de spoorbeheerder woensdagavond laat.
Trump roept rechtse knokploeg op om 'wetshandhavers werk te laten doen'
Wo. 30 september 2020, 23:27


De rechts-extremistische organisatie met de naam Proud Boys moet volgens de Amerikaanse president Donald Trump de wetshandhavers hun werk laten doen en niet het heft in eigen handen nemen. Die opmerking van Trump komt een dag na het debat met de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, waarin hij suggereerde dat de Proud Boys juist paraat moesten blijven.
Het belangrijkste coronanieuws van vandaag
Wo. 30 september 2020, 21:57


Gommers over overleg Famke Louise: 'Samen nagedacht over bereiken jeugd'
Wo. 30 september 2020, 20:47


Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), en zangeres Famke Louise hebben woensdagmiddag samen gesproken over hoe ze jongeren beter kunnen bereiken om het coronavirus te bestrijden. Dat zegt Gommers in gesprek met NU.nl. Hij heeft de ontmoeting ervaren als "ontzettend leuk".
Slechthorenden: 'Eenzaamheid dreigt door mondkapjes'
Wo. 30 september 2020, 19:27


Het advies van het kabinet om in openbare binnenruimtes mondkapjes te gaan dragen vanwege het coronavirus, is slecht nieuws voor twee miljoen dove en slechthorende Nederlanders. Zij kunnen niet meer liplezen Ún zien minder gezichtsuitdrukkingen bij hun gesprekspartners.
Video | Rutte geeft duidelijkheid over landelijk mondkapjesadvies
Wo. 30 september 2020, 17:34


Premier Mark Rutte heeft iedereen woensdag opgeroepen een mondmasker te dragen in publieke binnenruimten. Hij gaf tijdens het Kamerdebat uitleg over het "dringende advies" dat per direct geldt.
Aanpassing steunpakket, boete voor werkgevers die niet omscholen
Wo. 30 september 2020, 20:22


De loonsubsidie in het derde steunpakket dat op 1 oktober ingaat, krijgt een kleine aanpassing. In de zogenoemde NOW 3-regeling worden werkgevers aangespoord mee te helpen bij het vinden van een nieuwe baan als zij iemand ontslaan. Doet een werkgever dat niet, volgt een boete 5 procent op de NOW-uitkering.
Kuipers: 'Ieder heeft een eigen belang om zich aan coronaregels te houden'
Wo. 30 september 2020, 18:20


Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) kan zich goed voorstellen dat mensen het soms even helemaal gehad hebben met de coronamaatregelen. Toch heeft ieder individu er volgens hem belang bij om zich aan de adviezen van het kabinet te houden, zegt hij woensdag in de NU.nl-podcast Dit wordt het nieuws.
Praat mee op NUjij | Ben je voor of tegen een landelijke mondkapjesplicht?
Wo. 30 september 2020, 19:14


Premier Mark Rutte heeft woensdag bekendgemaakt dat het mondkapjesadvies voor openbare binnenruimtes nu landelijk geldt. Het dragen van een mondkapje in bijvoorbeeld winkels en bibliotheken is echter nog steeds geen verplichting en het is aan winkeliers om klanten er eventueel op aan te spreken. Op reactieplatform NUjij werd gediscussieerd of een landelijke mondkapjesplicht ingevoerd moet worden. In dit overzicht vertellen enkelen waarom zij hier voor of tegen zijn.